PRIJAVE

Pravila

25. jubilarni Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma održat će se u Splitu od 10. do 17. rujna 2020. godine.
Festival promovira sva nova, kreativna, osobna, eksperimentalna, radikalna, subverzivna ostvarenja svih dužina i žanrova, bilo da je riječ o tradicionalnoj filmskoj tehnici ili najnovijoj tehnologiji elektronske slike.
Uz prijave standardnih kategorija (film, video & novi mediji) autori / producenti / distributeri mogu prijaviti VR projekte, radove virtualne stvarnosti i filmove producirane uz pomoć AI tehnologije. Svi radovi se mogu prijaviti preko online platforme FilmFreeway (https://filmfreeway.com/festival/SPLITFILMFESTIVAL) klikom na Submission Button, ili se može ispuniti online prijava na web stranici festivala.
Za selekciju je potrebno, uz ispunjenu prijavnicu, priložiti sigurni online screening link (Vimeo, You Tube, Festival Scope itd.) ili dostaviti kopiju na USB sticku.

Festivalski natjecateljski program podijeljen je na dva dijela: dugometražni i kratkometražni film/video. Pravo sudjelovanja u natjecateljskom programu imaju samo ostvarenja nastala nakon 1. siječnja 2019. godine. Na festival se mogu prijaviti radovi svih žanrova. Trajanje filmova ili video radova nije ograničeno.
Selektori odabiru radove za konkurenciju i ostale programe festivala, a međunarodni žiriji dodjeljuju nagrade: Grand Prix i Posebna priznanja. Zadnji rok za prijavu je 9. lipnja 2020.
Odabrani hrvatski filmovi, prikazani u bilo kojem programu festivala, konkuriraju za Nagradu Ivan Martinac, koja se dodjeljuje hrvatskom autoru za kreativno i inovativno korištenje filmskog jezika, u čijem izričaju dominira upotreba specifičnih, kinestetskih, filmsko izražajnih sredstava ostvarivih samo u mediju pokretnih slika.
Rezultati selekcije bit će poznati u srpnju 2020. Autori / producenti / distributeri izabranih radova bit će obaviješteni neposredno nakon selekcije, da bi se na vrijeme organiziralo prijevoz kopija za prikazivanje. Kopije za prikazivanje moraju stići u Split najkasnije do 1. rujna 2020.godine.

Zbog velikog broja prijava, autore, producente, distributere neprihvaćenih radova, neće biti moguće kontaktirati. Kompletni program festivala bit će objavljen na festivalskoj stranici u kolovozu 2020.
Festival će se potruditi prezentirati ostvarenja u najboljim mogućim uvjetima. Rizik pri prijevozu kopija preuzima pošiljatelj. Kopije za prikazivanje se vraćaju u roku od četiri tjedna nakon završetka festivala. Prijevoz kopije u jednom smjeru (u dolasku ili povratku), u pravilu, plaća festival.

Festival zadržava pravo objavljivanja u javnim medijima informacije o radu u svrhu promidžbe, osim ako se ne dobije posebni pismeni zahtjev kojim se to ne dozvoljava.
Festival je odgovoran za pohranu i osiguranje kopija samo za vrijeme od preuzimanja pošiljke do trenutka vraćanja pošiljke. U slučaju gubitka ili oštećenja kopije, organizator se obvezuje pokriti trošak materijala.
Svi audiovizualni zapisi prijavljenih radova ostaju u arhivu festivala u dokumentacijske, obrazovne i kulturne, a ne u komercijalne svrhe. Priloženi materijali za selekciju se ne vraćaju.
Molimo sve materijale slati na sljedeću adresu:
MFNF – SPLITSKI FILMSKI FESTIVAL
Ulica slobode 28
21000 Split

submit_btn-sky_lg-1x

Prijavnica

Molimo popuniti sva polja, hvala.


Autor/ica
Kategorija
Izvorni jezik dijaloga Bez dijalogaTitlovi na engleskomTitlovi nepotrebni
Je li ova produkcija već prikazana na nekom od festivala
Žanr
Kopije za projekciju

Novi mediji
Interaktivna instalacijaRačunalna umjetnostInternetski projektPerformansOstalo

Producent / autor povratna adresa


Planirate li posjetiti festival?

DaNe
Pristajem da se, u svrhu promidžbe, kratki isječci iz rada prikažu na TV-u i internetu.DaNe
Pročitao/la sam, razumio/la i prihvatio/la pravila festivala.

ZADNJI ROK ZA PRIJAVU: 9. LIPNJA 2020.

POSLANI MATERIJALI ZA SELEKCIJU (DVD/USB STICK & DOKUMENTI) SE NE VRAĆAJU

Potpisnik
Molimo popuniti sva polja, hvala.
Molimo da prije slanja isprintate ili spremite prijavnicu!