PRIJAVE

Pravila

23. Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma održat će se u Splitu od 4. do 12. listopada 2018. godine.

Festival promovira sva nova, kreativna, osobna, eksperimentalna, radikalna, subverzivna ostvarenja (film, video i novi mediji) svih dužina i žanrova, bilo da je riječ o tradicionalnoj filmskoj tehnici ili najnovijoj tehnologiji elektronske slike.

Radovi se mogu prijaviti preko online platforme FilmFreeway (https://filmfreeway.com/festival/SPLITFILMFESTIVAL) klikom na Submission Button, ili se može ispuniti online prijavnica na web stranici festivala.

Za selekciju je potrebno priložiti sigurni online link (Vimeo, , You Tube, Festival Scope itd.) ili dostaviti DVD, USB stick.

Festivalski natjecateljski program podijeljen je na dva dijela: dugometražni i kratkometražni film/video. Pravo sudjelovanja u natjecateljskom programu imaju samo ostvarenja nastala nakon 1. siječnja 2017. godine. Na festival se mogu prijaviti radovi svih žanrova. Trajanje filmova ili video radova nije ograničeno.

Selektori odabiru radove za konkurenciju i ostale programe festivala, a međunarodni žiriji dodjeljuju nagrade: Grand Prix i Posebna priznanja. Zadnji rok za prijavu je 15. lipnja 2018.

Svi prijavljeni hrvatski filmovi konkuriraju za Nagradu Ivan Martinac, koja se dodjeljuje hrvatskom autoru za kreativno i inovativno korištenje filmskog jezika, u čijem izričaju dominira upotreba specifičnih, kinestetskih, filmsko izražajnih sredstava ostvarivih samo u mediju pokretnih slika.

Rezultati selekcije bit će objavljeni na festivalskim stranicama u srpnju 2018. Kopije za prikazivanje moraju stići u Split do 17. rujna 2018.godine. Autori / producenti / distributeri izabranih radova bit će obaviješteni neposredno nakon selekcije, da bi se na vrijeme organiziralo prijevoz kopija za prikazivanje.

Festival će se potruditi prezentirati ostvarenja u najboljim mogućim uvjetima. Rizik pri prijevozu kopija preuzima pošiljatelj. Kopije za prikazivanje se vraćaju u roku od tri tjedna nakon završetka festivala. Prijevoz kopije u jednom smjeru (u dolasku ili povratku), u pravilu, plaća festival.

Festival zadržava pravo objavljivanja u javnim medijima informacije o radu u svrhu promidžbe, osim ako se ne dobije posebni pismeni zahtjev kojim se to ne dozvoljava.

Festival je odgovoran za pohranu i osiguranje kopija samo za vrijeme od preuzimanja pošiljke do trenutka vraćanja pošiljke. U slučaju gubitka ili oštećenja kopije, organizator se obvezuje pokriti trošak materijala.

Svi audiovizualni zapisi prijavljenih radova ostaju u arhivu festivala u dokumentacijske, obrazovne i kulturne, a ne u komercijalne svrhe. Priloženi materijali za selekciju se ne vraćaju.

Molimo sve materijale slati na sljedeću adresu:

MFNF – SPLITSKI FILMSKI FESTIVAL
Ulica slobode 28
21000 Split

submit_btn-sky_lg-1x

Prijavnica

Molimo popuniti sva polja, hvala.

Izvorni naslov

Naslov na engleskom

Autor/ica

Ime i prezime

Godina rođenja

Kratka biografija

Godina produkcije

Zemlja produkcije

Kategorija

Trajanje (min)

Online screening link

Zaporka

Kratki sadržaj

Izvorni jezik dijaloga  Bez dijaloga Titlovi na engleskom Titlovi nepotrebni

Je li ova produkcija već prikazana na nekom od festivala

Žanr

Kopije za projekciju

Novi mediji

 Interaktivna instalacija Računalna umjetnost Internetski projekt Performans Ostalo

Producent / autor povratna adresa

Ime i prezime

Organizacija

Adresa

Telefon

Fax

E-mail

Planirate li posjetiti festival?

 Da Ne

Pristajem da se, u svrhu promidžbe, kratki isječci iz rada prikažu na TV-u i internetu.

 Da Ne

 Pročitao/la sam, razumio/la i prihvatio/la pravila festivala.

ZADNJI ROK ZA PRIJAVU: 15. LIPNJA 2018.

POSLANI MATERIJALI ZA SELEKCIJU (DVD/USB STICK & DOKUMENTI) SE NE VRAĆAJU

Potpisnik

Molimo popuniti sva polja, hvala.

Molimo da prije slanja isprintate ili spremite prijavnicu!