Tommaso Lusena de Sarmiento / Giuseppe Schillaci THE CAMBODIAN ROOM – SITUATIONS WITH ANTOINE D'AGATA

CAMBODIAN ROOM

Tommaso Lusena de Sarmiento / Giuseppe Schillaci
THE CAMBODIAN ROOM – SITUATIONS WITH ANTOINE D'AGATA
Italija, Francuska, 2009, 55 min

SOBA U KAMBODŽI – SITUACIJE S ANTOINEOM D'AGATOM
Antoine D'Agata, fotograf agencije Magnum, nalazi se u Phom Penhu (Kambodža). Droga, seks i ljudi na rubu društva njegove su autobiografske teme, no u Kambodži njegov umjetnički put kao da dostiže najvišu točku. Njegov rad, ranije posvećen napuštenim krajolicima i rubnim stvarnostima širom svijeta, sada se usmjerava na tijela od krvi i mesa i život u skučenoj sobi. U Kambodži provodi mjesece zatvoren u sobi prostitutke Lee, konzumirajući 'ice', drogu sličnoj cracku koja je raširena u jugoistočnoj Aziji. Antoine proživljava neku vrst očajne i paradoksalne 'ljubavne priče' s Lee, uzima drogu i pokušava fotografijama zabilježiti njihovu intimnu vezu.
Film uspijeva obuhvatiti skriveni dio njegova umjetničkog života; njegov izbor života ispunjenog seksom i drogom istovremeno je i lijek i osuda. Apokaliptičan i uzvišen put, sličan životima umjetnika – heretika suvremene kulture, od Kerouaca do Artauda, od Bacona do Pasolinija.

Tommaso Lusena de Sarmiento
Rođen u Milanu 1977. godine. Nakon diplome na Filmskoj školi Saint Lucas u Bruxellesu seli se u Berlin, gdje priprema diplomski rad na Accademia di Brera i režira svoje prve kratke filmove. Godine 2003. seli se u Rim i počinje raditi kao asistent kamere na filmovima kao što su Quiet Chaos/ Tihi kaos Antonella Grimaldija i The Return of Cagliostro/ Povratak Cagliostra Ciprìja i Maresca.

Giuseppe Schillaci
Rođen u Palermu 1978. godine. Diplomirao je komunikologiju; magistrirao kulturni menadžment na Sveučilištu u Bologni 2002. Radi kao novinar u kulturi od 2005. Ove je godine objavio roman pod naslovom L’anno delle ceneri (Nutrimenti Edizioni). Od 2004. radi kao nezavisni producent i redatelj dokumentarnih filmova. Član je mreže EURODOC i nacionalne organizacije Doc.It, te je sudjelovao na niz foruma (Docs Barcelona, Thessaloniki, IDS). Radio je kao vođa snimanja na dokumentarno-igranom filmu Prove per una tragedia siciliana Johna Turturra (2008), asistent produkcije na igranom filmu The Palermo Shooting Wima Wendersa (2007), te kao scenarist i voditelj razvoja projekta za tvrtke Eurofilm i Cinemare (2005-2006).

DOWNTOWN PICTURES
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
+39 185 1870 572

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner