Tommaso Lusena de Sarmiento / Giuseppe Schillaci THE CAMBODIAN ROOM – SITUATIONS WITH ANTOINE D'AGATA

CAMBODIAN ROOM

Tommaso Lusena de Sarmiento / Giuseppe Schillaci
THE CAMBODIAN ROOM – SITUATIONS WITH ANTOINE D'AGATA
Italija, Francuska, 2009, 55 min

SOBA U KAMBODŽI – SITUACIJE S ANTOINEOM D'AGATOM
Antoine D'Agata, fotograf agencije Magnum, nalazi se u Phom Penhu (Kambodža). Droga, seks i ljudi na rubu društva njegove su autobiografske teme, no u Kambodži njegov umjetnički put kao da dostiže najvišu točku. Njegov rad, ranije posvećen napuštenim krajolicima i rubnim stvarnostima širom svijeta, sada se usmjerava na tijela od krvi i mesa i život u skučenoj sobi. U Kambodži provodi mjesece zatvoren u sobi prostitutke Lee, konzumirajući 'ice', drogu sličnoj cracku koja je raširena u jugoistočnoj Aziji. Antoine proživljava neku vrst očajne i paradoksalne 'ljubavne priče' s Lee, uzima drogu i pokušava fotografijama zabilježiti njihovu intimnu vezu.
Film uspijeva obuhvatiti skriveni dio njegova umjetničkog života; njegov izbor života ispunjenog seksom i drogom istovremeno je i lijek i osuda. Apokaliptičan i uzvišen put, sličan životima umjetnika – heretika suvremene kulture, od Kerouaca do Artauda, od Bacona do Pasolinija.

Tommaso Lusena de Sarmiento
Rođen u Milanu 1977. godine. Nakon diplome na Filmskoj školi Saint Lucas u Bruxellesu seli se u Berlin, gdje priprema diplomski rad na Accademia di Brera i režira svoje prve kratke filmove. Godine 2003. seli se u Rim i počinje raditi kao asistent kamere na filmovima kao što su Quiet Chaos/ Tihi kaos Antonella Grimaldija i The Return of Cagliostro/ Povratak Cagliostra Ciprìja i Maresca.

Giuseppe Schillaci
Rođen u Palermu 1978. godine. Diplomirao je komunikologiju; magistrirao kulturni menadžment na Sveučilištu u Bologni 2002. Radi kao novinar u kulturi od 2005. Ove je godine objavio roman pod naslovom L’anno delle ceneri (Nutrimenti Edizioni). Od 2004. radi kao nezavisni producent i redatelj dokumentarnih filmova. Član je mreže EURODOC i nacionalne organizacije Doc.It, te je sudjelovao na niz foruma (Docs Barcelona, Thessaloniki, IDS). Radio je kao vođa snimanja na dokumentarno-igranom filmu Prove per una tragedia siciliana Johna Turturra (2008), asistent produkcije na igranom filmu The Palermo Shooting Wima Wendersa (2007), te kao scenarist i voditelj razvoja projekta za tvrtke Eurofilm i Cinemare (2005-2006).

DOWNTOWN PICTURES
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
+39 185 1870 572

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

avcilar evden evebeylikduzu evden eve sisli evden evebahcelievler evden eve umraniye evden evegoztepe evden eve kadikoy evden evependik evden eve maltepe evden evekartal evden eve tuzla evden evebagcilar evden eve